Stress
Stress is vaak een gevolg van hoe wij naar de wereld kijken. Dit doen we met onze overtuigingen over hoe de wereld werkt. Hierdoor heeft iedereen ook een andere kijk op de wereld en een ander gevoel van werkelijkheid. De stelligheid van je overtuigingen bepaalt vaak je vatbaarheid voor stress.
Een voorbeeld? We kennen ze allemaal uit onze vriendenkring. Bram, die altijd te laat komt en Marloes die steeds stipt op tijd is. Dit gedrag komt voort uit hun overtuiging over het belang van tijd. Marloes vindt te laat komen bijvoorbeeld vreselijk onbeschoft. En Bram, ach die vindt tijd onbelangrijk. Het is dan logisch dat rode stoplichten meer stress bij Marloes dan bij Bram veroorzaken.
Heb jij net als Marloes misschien last van stress door bepaalde overtuigingen?
Is stress een keuze?
Als het antwoord voor jou nee is, is de kans groot dat je in je dagelijks leven veel stress ervaart. Want hoeveel keuze heb je eigenlijk over op tijd zijn, de kwaliteit van je werk, overwerken, een goede partner zijn en wat het betekent om op een goede manier met je familie om te gaan?
Vooral als je bang bent om fouten te maken of wat andere mensen zullen denken als je bepaalde dingen wel of niet doet kan dit voor veel stress zorgen.
Herkenbaar? Bekijk eens de nadelen van een leven met stress.
Weg met jouw stress
En graag zo snel mogelijk, want langdurige stress kan de volgende gevolgen hebben.
- Burnout
- Depressie
- Hart- en vaatziekten
- Hoge bloeddruk
- Slecht immuunsysteem
- Sneller ziek
- Sneller geïrriteerd.
- Snel kwaad
Dat wil je toch niet?
Voordelen van stress wegnemen
Hier heb je allemaal geen last van wanneer jij je stress juist laat wegenemen. Veel cliënten die ik heb geholpen met stressmanagement geven aan dat ze na de behandeling meer energie hadden, meer zin hadden om thuis te komen, duidelijker hun grenzen konden aangeven (en zonder gêne), veel vaker werkten dan ziek thuis zaten en een betere partner waren geworden.
Hoe zou jouw leven zijn als je relaties beter worden en je zin hebt in je werk?
Stress de baas met zelfhypnose?
Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat zelfhypnose en ontspanningsoefeningen de perceptie van stress kunnen verminderen. Dit onderzoek is uitgevoerd bij studenten en hieruit bleek dat mensen die geen zelfhypnose toepasten meer last hadden van stress dan de studenten die wel zelfhypnose uitvoerden. Als je dat wilt, ontvang je tijdens de behandeling een mp3 zodat ook jij dit kunt ervaren.
Recensies van eerdere hypnose sessie's
Klaar met al die stress?
Ben je klaar met die vermoeidheid, angsten en alles wat ervoor zorgt dat je gespannen door je dag gaat? In 3 sessies kun je die gespannenheid veranderen in ontspanning en rust.
Sessie 1: Identificeren van je overtuigingen die voor stress zorgen. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.
Sessie 2: Wegnemen van de belemmering. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.
Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur. Je ontvangt ondersteunend beeld- en audiomateriaal.