Verslaving

Je weet best dat je gedrag niet gezond is. Niet voor je lichaam. Niet voor je geest. Diep van binnen zou je er ook liever vanaf zijn. Maar toch doe je het, iedere keer opnieuw. Zodat je even jezelf een stuk beter voelt. Je voelt je totaal afhankelijk en in de ban van je verslaving. Alsof je zelf geen enkele keuze meer hebt.

 

 

Wat is verslaving eigenlijk?

Als je verslaafd bent, is willen veranderd in moeten. Je bent afhankelijk geworden van je verslaving. Dat kan op geestelijk vlak zijn, maar ook lichamelijk. In je lijf zit een onbedwingbare drang om te blijven gebruiken. Nog langer te gamen. Of toch nog maar een glas in te schenken. Je verlangt iedere keer opnieuw naar het middel. En je hebt het gevoel niet meer zonder te kunnen leven. Je bent afhankelijk van je verslaving.

Vaak ontstaat een verslaving omdat het je iets oplevert. Je dempt bijvoorbeeld een emotie. Of je voelt je zorgeloos en ontspannen. Je hebt -tijdelijk- geen last van belemmeringen. Je kunt ineens de hele wereld aan.

 

 

We weten wat je voelt als je die drang ervaart

Zelf heb ik veel mensen behandeld met verschillende verslavingen, zoals roken, drank, drugs, eten en gameverslaving. Ik weet precies wat je voelt wanneer je weer de drang ervaart om gewoon te moeten gebruiken. Je kan het niet helpen. In je eentje van een verslaving afkomen is haast niet te doen.

 

 

Soms binnen een paar minuten bevrijd van je drugs- of drankverslaving

Wanneer je verslaafd bent aan drugs of drank, dan is het goed om te weten dat je er vanaf kunt komen met de therapie die wij gebruiken. Je kan dan in een paar sessies bevrijd zijn van dat nare gevoel en van die drang. Zelfs is het mogelijk om er binnen een paar minuten van bevrijd te zijn.

We verwachten dat je een sterke motivatie hebt om van je verslaving af te komen. Ben je nog zwaar verslaafd? Ga dan eerst afkicken in een kliniek. Hypnotherapie helpt je daarna om niet meer terug te vallen.

 

 

Hoe kom je van je verslaving af?

Een methode die we gebruiken is het ezelprincipe. Het ezelprincipe werkt op 2 manieren. Een ezel gaat lopen door met een stok op zijn achterste te slaan (pijn) en een wortel voor zijn neus te houden (plezier). Die 2 principes moet je dus gaan gebruiken om effect te sorteren in de behandeling. Doe je dit goed dan ben je in drie sessies bevrijd van jouw probleem!

 

Sessie 1: Identificeren van je probleem. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Sessie 2: Wegnemen van dit probleem. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur.

 

 

Leven zonder verslaving?

Maak een afspraak

 

 

^ Naar boven