Trauma

Trauma stamt af van het Griekse woord traüma, dat wond betekent. Oorspronkelijk werd trauma dan ook alleen voor lichamelijke letsel gebruikt. Denk maar aan de afdeling traumotologie in een ziekenhuis. We gebruiken tegenwoordig trauma ook om psychisch letsel te duiden.

 

 

Helpt hypnotherapie ook bij een fysiek trauma?

We adviseren je uitdrukkelijk om met lichamelijke verwondingen naar een arts of specialist te gaan. Zij zijn de personen die je het best kunnen helpen. Toch kun je ook hypnotherapie inzetten om het genezingsproces te bevorderen en te versnellen.

 

Vraag je je af of wij iets voor je kunnen doen? Overleg eerst met je arts of behandelaar. Voor we met onze behandeling beginnen, ontvangen we graag een verklaring van je arts of behandelaar dat hij op de hoogte is dat je met hypnotherapie start. Neem contact met ons op als je met hypnotherapie wilt starten

 

 

Emotioneel of psychisch trauma

Dit trauma ontstaat na een ingrijpende gebeurtenis. Denk aan een overlijden of een ongeval, Eigenlijk iedere gebeurtenis waardoor jouw gevoel van veiligheid aan diggelen is geslagen is een traumatische gebeurtenis. Dit kan ook al in je jeugd gebeurd zijn. Jouw normale verdedigingssysteem kan de ervaring niet (meer) verwerken. Een trauma is dus persoonsgebonden.

 

 

Snel van je klachten af met hypnotherapie

In tegenstelling tot een psycholoog, die vaak praten als therapie inzet, richt hypnotherapie zich rechtstreeks op de oplossing. We gebruiken technieken die je trauma en de daaraan verbonden emoties weer verwerkbaar voor je maken. Dus ook triggers die je aan het trauma doen denken, pakken we aan en lossen we als het ware op.

 

Iedere keer opnieuw verbaas ik me over de snelheid waarmee we resultaat behalen. We gebruiken dan ook moderne technieken die goed getest zijn. Zoals bijvoorbeeld IEMT. In de meeste gevallen is er na 2 tot 3 behandelingen al een aanzienlijke verbetering opgetreden. In sommige gevallen zijn 3 sessies zelfs voldoende om volledig van je trauma bevrijd te zijn.

 

 

Zo kom je snel van je trauma af

In drie sessies pakken we je trauma aan.

Sessie 1: Identificeren van je trauma, triggers en emoties. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Sessie 2: Wegnemen van het trauma en de bijbehorende emoties. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur.

 

 

Gun jij jezelf een leven zonder trauma?

Maak een afspraak

 

^ Naar boven