Stress

In Hypnotherapie spreken we vaak over overtuigingen omdat die ons doen en laten beïnvloeden. Onze overtuigingen maken onze werkelijkheid. En de stelligheid van je overtuigingen bepaalt je vatbaarheid voor stress.

 

Een voorbeeld? We kennen ze allemaal uit onze vriendenkring. Bram, die altijd te laat komt en Marloes die steeds stipt op tijd is. Dit gedrag komt voort uit hun overtuiging over het belang van tijd. Marloes vindt te laat komen bijvoorbeeld vreselijk onbeschoft. En Bram, ach die vindt tijd onbelangrijk. Logisch dat rode stoplichten meer stress bij Marloes dan bij Bram veroorzaken.

 

 

Stress is een keuze

Als deze kopregel je bijna laat ontploffen, is de kans groot dat je in je dagelijks leven veel stress ervaart. Je bent vast perfectionistisch en het liefst als eerste klaar. Misschien vind je jouw collega’s wel nietsnutten en is er maar één die keihard werkt: jij!

 

Als jouw overtuiging is dat alles foutloos moet gaan, dat je alles altijd moet weten en dat je altijd het hardst moet werken, dan wordt het tijd om daarin iets te veranderen. Want dan durf ik te wedden dat je regelmatig tot vaak stressklachten hebt.

 

 

De nadelen van langdurige stress

Om langdurige stress en de nadelige gevolgen daarvan te voorkomen is het belangrijk om strategieën te hebben. Strategieën die je door stressvolle situaties heen loodsen.

Want langdurige stress verzwakt jouw immuunsysteem. Stress schakelt het immuunsysteem namelijk uit. Nu is dat normaal gesproken geen probleem omdat een stressmoment binnen een uur weer voorbij is. Alleen bij langdurige stress is ook je immuunsysteem langdurig zwakker. Daardoor ben je vatbaarder voor een verkoudheid of griep.

Langdurige stress maakt je bovendien vatbaar voor een depressie of zelfs een burn-out.

 

 

Stress de baas met zelfhypnose?

Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat zelfhypnose en ontspanningsoefeningen de perceptie van stress kunnen verminderen. Dit onderzoek is uitgevoerd bij studenten en hieruit bleek dat mensen die geen zelfhypnose toepasten meer last hadden van stress dan de studenten die wel zelfhypnose uitvoerden. Als je dat wilt, ontvang je tijdens de behandeling een mp3 hiervoor.

Klaar met al die stress?

Heb je veel belemmerende overtuigingen, waardoor je continu stress ervaart? Krijg het in drie sessies onder controle.

 

Sessie 1: Identificeren van je belemmering. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Sessie 2: Wegnemen van de belemmering. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

 

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur. Je ontvangt ondersteunend beeld- en audiomateriaal.

 

Aanvullend kun je een leefstijlttraining volgen. kijk eens naar onderstaande video.

 

 

 

 

Liever relaxed je leven leiden?

Maak een afspraak

 

^ Naar boven