PTSS

Als je een trauma ervaart dan weet je brein het even niet meer en slaat als het ware op tilt. 10 tot 15 % van de mensen krijgt na het meemaken van iets traumatisch last van PTSS.  Dat is afschuwelijk. Je lichaam vult zich met een intense angst of afschuw. Je voelt je hulpeloos en de traumatische ervaring beleef je iedere keer opnieuw. Net als bij angst ontstaat vermijdingsgedrag waardoor het steeds moeilijker wordt jouw leven te leiden.

 

 

PTSS of Acute Stress Stoornis

Ook bij een acute stress stoornis treden deze verschijnselen op. Het grote verschil is dat een acute stress stoornis tijdelijk is. Je klachten nemen stapsgewijs af, zodat je na een week of 6 weer normaal kunt functioneren.

 

Bij PTSS nemen de klachten niet af. Je normale verdedigingssysteem kan het niet meer behappen.

 

 

Psycholoog of hypnotherapie en PTSS

Mensen met PTSS komen vaak terecht bij een psycholoog. In de psychologie wordt praten vaak ingezet als therapie. Praten helpt inderdaad. Maar recent breinonderzoek toont aan dat teveel praten de klachten juist verergert.

 

Bij hypnotherapie pakken we het daarom anders aan. In hypnotherapie werk je naar oplossingen toe. Onze technieken wissen het trauma en de bijbehorende emoties. Naast een grotere effectiviteit gaat deze methode ook nog veel sneller dan behandeling door een psycholoog.

 

 

Hoe kom je van je PTSS af?

We gebruiken de modernste en geteste technieken., zoals onder andere IEMT en regressie. Deze technieken zijn zo effectief, dat je al na een aantal sessies (2-3) al een enorme verbetering merkt. Bij sommigen mensen met PTSS is een set van 3 sessies al voldoende. In andere gevallen zijn vervolgbehandelingen mogelijk.

 

Sessie 1: Identificeren van je trauma en emotietrigger. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

 

Sessie 2: Wegnemen van het trauma en de bijbehorende emoties. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

 

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur.

 

 

Gun jij jezelf de bevrijding van je PTSS?

Maak een afspraak

 

 

^ Naar boven