Over Nico

Wie is die Nico Jacobs eigenlijk?

Geboren in 1971 was ik als kind vaak het slachtoffer van pesten. Op de basisschool en later ook op het voorgezet onderwijs. Pesten doet veel met een kind. Het maakt je klein en is funest voor je zelfvertrouwen. Het is van invloed op je denken, leren en vermogen om te veranderen. Dat lukt haast niet.

 

Genoeg!

In 1999 besloot ik dat het maar een afgelopen moest zijn met dat pesten. Ik ging op zoek naar een vorm van zelfverdediging en kwam in aanraking met de martial art: Aikido. Een vorm van martial art die door kenners wordt gezien als een van de moeilijkste vormen. Maar zo geschikt voor mij. Het is geen agressieve sport. Je valt zelf nooit aan. Je verdediging bestaat uit het gebruiken van de kracht van je aanvaller. Hoe mooi is dat? Je leest meer informatie op de website www.aikido-nicojacobs.nl

 

Mijn leven kreeg een missie

Aikido bracht me zoveel. Inmiddels ben ik Rijks erkend instructeur en geef ik les aan kinderen en volwassenen. Door zelfvertrouwen, eigenwaarde en (zelf)respect door te geven, voorkom ik dat mensen in de rol van pester of pestslachtoffer komen.

 

Aikido alleen bleek niet genoeg. Ik kreeg kinderen in mijn lessen die gepest werden met overgewicht. Overgewicht is een groot maatschappelijk probleem dat zich razendsnel verspreid door onze levensstijl. Daar wilde ik verandering in brengen. Ik volgde een opleiding tot gewichtsconsulent en tijdens mijn studie kwam ik toevallig in contact met een hypnotiseur.

 

Hypnose is zoveel waardevoller dan tv hocus-pocus-hypnose

Deze hypnotiseur was ook nog trainer in Hypnotherapie. Ik raakte gefascineerd door het fenomeen hypnose en volgde ook de opleidingen Hypnotherapie 1 en 2. Hoe prachtig was het te ontdekken dat Aikido en hypnose zoveel raakvlakken hebben. Dat kon haast geen toeval zijn.

 

Maak van een tegenslag een kans

In 2012 ging het bedrijf waar ik 20 jaar gewerkt had failliet. Dat komt hard aan. Zekerheden verdwijnen als een sneeuwvlokje in de winterzon. En wat moet je dan als veertiger met een cv met één werkgever? Midden in de economische crisis. Ik gunde mezelf tijd de klap te verwerken en mijn leven anders in te vullen.

 

In januari 2014 stel ik mezelf de volgende doelen:

 • Start je eigen bedrijf.
 • Train voor het examen zwarte band, 3e Dan Aikido.
 • Studeer hard voor het examen gewichtsconsulent.
 • Leer ook voor het examen Master Practioner Hypnotherapie.

 

En? Lukte dat allemaal

Jazeker!

 • In juni 2014 startte ik met mijn eigen bedrijf: gewichtmeester.nl. Mijn doel? Mensen helpen bij het verbeteren van hun welzijn door het aanpakken van denkgewoonten.
 • In juli 2014 haalde ik het examen zwarte band, 3e Dan Aikido.
 • In augustus rondde ik mijn studie voor gewichtsconsulent succesvol af.
 • In september haalde ik het examen en werd ik Master Practioner Hypnotherapie bij www.hypnoseinstituutnederland.nl

 

Natuurlijk zat ik ook de jaren daarna niet stil. Met mijn heldere missie: het verbeteren van welzijn van mensen door het aanpakken van denkgewoonten bekwaamde ik mezelf ook nog in:

 • IEMT 
 • NLP new code
 • Hypnose 3.0
 • Hypnosetrainer

 

Daarom: Nico Jacobs

Dus ja. Ik weet uit ervaring dat je doelen kunt bereiken als je je denkgewoonten aanpakt. En als het mij lukt, dan lukt het jou toch zeker ook!

 

 

Ik help je graag met het realiseren van jouw doelen

Maak een afspraak en leef jouw leven

 

 

^ Naar boven