Fobieën

Je weet wel dat die angst niet reëel is. Maar er is niets wat je kunt doen om de paniekaanval te stoppen. En die paniekaanval is zo heftig dat je denkt dat je dood gaat. Je zweet of hebt juist koude rillingen, je lichaam beeft, je bent misselijk, je ledematen tintelen. Je bent compleet in paniek.

 

 

Wat is een fobie eigenlijk?

Fobie is afgeleid van het Griekse woord fobos, dat vlucht of angst betekent. Een fobie is een extreme en irrationele angst voor een plaats, situatie, object, persoon of dier. Uit onderzoek blijkt dat vijf tot dertien procent van de mensen op een bepaald moment in zijn leven last krijgt van een fobie. Vaak al op jongvolwassen leeftijd. We spreken van een fobie als je dagelijks meer dan twee uur aan deze angst besteedt.

 

 

Wat voor soorten fobieën zijn er?

De angsten zijn onder te verdelen in vijf categorieën:

  • Sociaal, zoals spreken in het openbaar of de angst om te blozen
  • Ruimtelijk, zoals rijangst of hoogtevrees
  • Natuur, zoals angst voor spinnen of onweer
  • Lichamelijk, zoals angst voor bloed of naalden
  • Overige, de angsten die niet tot de vorige classificaties horen zoals clownangst.


In totaal zijn er 418 verschillende angsten geclassificeerd.

 

 

Mijn eigen angsten

Zelf kende ik ook veel angsten, die voornamelijk sociaal waren. In mindere mate was ik ook bang voor paarden en spinnen. Maar die sociale angsten, die waren heel sterk en hadden een grote invloed op mijn leven. Ik werd continu gepest. Dus ging ik op judo, karate, en kickboksen. Het grappige was dat ik dacht dat het met mijn angsten beter ging, alleen ik onderdrukte ze. Dat had ik niet echt in de gaten. De fobie was minder geworden, maar zeker niet verdwenen.

 

 

Angsten en fobieën zijn goed op te lossen

In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de meest effectieve manieren om angsten op te lossen. Alles heb ik bijna wel gedaan om mijn angsten kwijt te raken. Van healings, acupuncturisten, homeopaten, auralezers, pillen slikken en uiteraard ook de populaire methode: door je angst heen gaan.


Zeker, alles hielp me een beetje. Tot ik de methode ontdekte waarmee ik nu al jaren succesvol mensen kan bevrijden van angst. En dan bedoel ik de angst wissen. Dus niet onderdrukken of ermee om leren gaan. Het compleet wegnemen van je fobie, alsof deze nooit bestaan heeft.

 

 

Hoe kom je van je fobie af?

Angsten en fobieën zijn voorgoed op te lossen met hypnotherapie. Door de vele succesvolle methoden als NLP new code,  IEMT en Hypnose 2.0 te combineren, zijn velen voor jou al angstvrij geraakt. Met slechts drie sessies ben je bevrijd van je fobie.

 

Sessie 1: Identificeren van je belemmering. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

 

Sessie 2: Wegnemen van het fobiegedrag. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

 

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur. 

 

 

 

Snel en voorgoed van je angst of fobie af?

Maak een afspraak

 

^ Naar boven