Over Bart

Wie is Bart van Tienhoven eigenlijk?

Geboren in 1977 te Amsterdam zat ik als kind best lekker in mijn vel. Ik was altijd de grootste van de klas en had daardoor een natuurlijk overwicht op mijn leeftijdsgenoten. Mede daardoor heb ik mijn jeugd als een vrij comfortabele en mooie tijd ervaren.

Pas later in de pubertijd liep ik tegen dingen aan als onzekerheid en gedachten als: Wat denken mensen wel niet van mij? Ben ik wel goed genoeg? Al die hersenspinsels resulteerde uiteindelijk in een bloosfobie. En steeds als ik het blozen probeerde te onderdrukken werd het alleen maar erger!

 

Hoe kom ik hier vanaf?

Ik heb meerdere dingen geprobeerd, ik heb met mensen gepraat, boeken gelezen en ben zelfs naar seminars geweest. Het hielp wel iets. Zolang ik er heel bewust mee bezig was, kon ik het beïnvloeden. Maar alleen op bewust niveau. Ook in mijn latere loopbaan o.a. als project manager in de reclame en logistiek bleef dat gevoel van onzekerheid onder de oppervlakte sluimeren. Geloof me, daar zit je niet op te wachten als je een presentatie moet geven voor een zaal vol met mensen.

 

De oplossing

Uiteindelijk is hypnose op mijn pad gekomen. Daarmee heb ik mijn probleem op onbewust niveau aangepakt. Nu sta ik vol zelfvertrouwen voor de klas en geef ik trainingen aan mensen ook willen leren om andere mensen te helpen met hun problematiek.

 

Opleidingen

Ik heb de opleidingen Hypnose 1.0, Hypnose 2.0 en Hypnose 3.0 afgerond bij het Hypnose Instituut Nederland, waar ik dus ook les geef. Ook heb ik verschillende cursussen gevolgd bij de beste hypnotiseurs ter wereld zoals Justin Tranz (Las Vegas stage hypnotist).

 

Zo kwam hypnose op mijn pad

Benieuwd hoe hypnose op mijn pad is gekomen? Persoonlijk vind ik het een gigantisch mooi verhaal. Lees je mee? Misschien inspireer ik jou ook wel! 

 

Drastische ommezwaai 

Op een dag had ik genoeg van de STRESS. Ik besloot mijn leven overhoop te gooien, mijn baan op te zeggen en zonder uitgewerkt plan in het diepe te springen. Eerlijk is eerlijk, het solliciteren liet te wensen over, ik had geen idee welke nieuwe richting ik op wilde gaan dus na wat vrijwilligerswerk hier en werd ik uitsmijter bij Poppodium de Melkweg. Het omgaan met de agressieve/dronken en uitbundige mens nam ik op de koop toe. Ik haalde mijn voldoening uit de muziek en het theater.

 

Ik bleef verder zoeken, noodzakelijk voor mijn persoonlijke groei. Uberchauffeur, zou dat niets voor mij zijn? Dan werk je als ondernemer en hebt dus niet meer te maken met een "baas". Het is te combineren met alles wat nog op mijn pad zou komen. En ik zou honderden, misschien wel duizenden mensen spreken van over de hele wereld. Uit die gesprekken zou ik vast inspiratie halen om iets nieuws te beginnen. En zo geschiedde..

 

Binnen twee weken nadat ik begon als chauffeur stapte er een man in mijn taxi en we raakten aan de praat over goede voornemens. Ik vertelde hem dat ik overwoog te stoppen met roken. Hij vertelde mij dat hij in één dag gestopt was. In één dag! Terwijl de beste man drie pakjes per dag weg pafte.. ongelooflijk! Hoe is dat mogelijk??

 

Hij zei: ‘Ik hoorde van een man in België en wanneer je hem bezoekt ben je in één dag er van af. Ik heb een auto gehuurd, ben er naar toe gereden en sinds die dag NOOIT meer gerookt!" Maar hoe dan, vroeg ik aan de man. En hij vertelde dat het met een soort hypnose was gebeurt. Nadat de man in hartje centrum uitstapte bleef het verhaal door mijn hoofd malen. 

 

Hypnose.. wat is dat nou eigenlijk, dat is toch allemaal onzin?

Dacht ik bij mezelf. Geïntrigeerd ben ik thuis gaan Googlen.. Ik wil dit ook een keer ervaren! 1001 vragen popte op: Is dit iets wat je kunt leren? Is het een gave? 

Nu moet je weten, dat ik de nuchterheid zelf ben maar dat ik binnen twee dagen een aankondiging las voor een workshop, die ze  gekscherend een playshop noemde, waarin je hypnotiseren kon leren dacht ik: dit doe ik gewoon. Bij het Hypnoseinstituut Nederland was ik VOOR de lunchpauze zelf al mensen aan het hypnotiseren.. DIT WERKT DUS ECHT! Na even wikken en wegen heb ik besloten een opleiding te gaan volgen waaruit meerdere opleidingen en aanvullende cursussen zijn ontstaan waaronder de cursus stage hypnose van master hypnotiseur Justin Tranz.

 

SUPER sceptisch was ik wat betreft het fenomeen hypnose. Maar waar ik op hoopte is gebeurd. Inmiddels heb ik via mijn vele ritten en o.a. deur-tot-deur bezoeken in meerdere steden veel mensen van vele uiteenlopende kwalen mogen afhelpen. En tot de dag van vandaag ben ik zo gelukkig met mijn sprong in het diepe. Nu help ik als HYPNOCHAUFFEUR veel mensen. Ook heb ik mij verbonden aan de praktijk van Nico en verzorg ik trainingen bij het HypnoseInstituut Nederland. 

 

 

Ik help je graag met het realiseren van jouw doelen

Maak een afspraak en leef jouw leven

 

 

Links Bart, rechts Nico

^ Naar boven